RESULTADO : FISOBER “CONCELLO DE VIMIANZO” – STILO BERRIO . 4-2

FISOBER : Eva, Ana, Noelia, Barca e Myrella ; tamén xogaron : Elsa, Ylenia e Inés.

STILO BERRIO : Tati, Eukene, Sara, Mallo e Garazi ; tamén xogaron : Eztizen, Marta e Debo.

ÁRBITROS : Jose Ángel Vilas e Esteban Otero . Crono : Emilio Losada.

GOLES : 0-1 Sara, 1-1 Ana, 2-1 Noelia, 2-2 Ana en propia porta, (descanso ) 3-2 Barca, 4-2 Noelia.

Un excelente  partido do Fisober baseado no bloque, no traballo colectivo e nunha actitude encomiable  fixo que as rapazas da Costa acadaran a súa primeira vitoria como locais en Segunda División a pesar de todas as dificultades cas que encaraban a cita. E tivo que ser de branco ( desta vez trocouse o habitual negro por este color ) e axudadas por unha  grada entregada.

Saíron as locais metidas no partido dende o primeiro segundo sabedoras da importancia do mesmo. O cal fixo que os primeiros minutos marcaran a tendencia do que se viviu  o resto do encontro, un partido intenso e vibrante moi do gusto do público asistente.

Non ía a ser fácil o choque,e demostrouse cando  os cinco minutos os árbitros sinalaban penalti a prol das xogadoras vascas o cal se encargou de transformar Sara, poñendo maior dificultade o reto si cabe.

Pouco tardou en igualar o Fisober e foi despois de que Myrella cedera un balón para Ana que facía o gol do empate e o seu primeiro en Segunda División.

O partido non defraudaba o máis dun centenar de persoas que se acercaran o Municipal de Vimianzo. Os dous equipos estaban a deixar  todo na pista.

Así foi como a visitante Eztizen se atopou ca porteira local Eva que evitou que as bilbaínas se volveran a poñer por diante.

As locais tomaron vantaxe no electrónico  os nove minutos cando Noelia en xogada individual se desfacía dunha rival i encarando a porteira fusilaba para o dous a un. E a piques estivo de aumentar a distancia no marcador a cadete Inés pouco despois .

As alternativas dentro do partido eran constantes e non había respiro dentro do rectángulo de xogo. A cita  voltouse a igualar  os doce minutos cando un disparo cruzado das visitantes era desviado por Ana colándose na portería de Eva.

O Fisober lonxe de virse abaixo sacou forzas e gozou duns bos minutos de xogo. Con grandes ocasións para Ana , Inés e de novo para a capitana Ana.

Nos últimos catro minutos da primeira metade o Fisober acusou un pouco o esforzo. Así a goleadora visitante  Sara tivo unha moi boa ocasión pero non foi quen de superar a Eva. Tamén gozaron as vascas  da posibilidade dun libre indirecto por unha cesión que tampouco aproveitaron.

Ca igualada a dous do marcador chegouse o tempo de lecer.

O arranque de segunda metade do Fisober foi moi intenso o igual que na primeira metade e xa no primeiro minuto Myrella aproveitou a saída da porteira visitante para rexeitar un balón o que deixou a portería desguarnecida, lanzou dende case o medio campo e Barca solo tivo que empurrala de cabeza para poñer de novo en vantaxe as súas.

As locais aproveitaron a circunstancia para dar máis campo as vascas e tentar saír a contra. O dominio de balón visitante era contestado polo excelente traballo defensivo do Fisober.

As perdas de balón das bilbaínas propiciaban perigosas contras das da Costa, e así Barca a trece para o fin tivo a opción de poñer un marcador máis cómodo.

O público seguía a disfrutar vibrante encontro, no que os dous equipos deixaban ata a última gota de sudor. De novo Barca puido sentenciar o partido a seis para o fin  pero non foi quen.

As visitantes non se rendían na busca do gol da igualada e a tres para o fin foi Eva cunha dobre intervención a que o evitou.

Todo mudou definitivamente cando a un minuto e cincuenta e oito segundos para o fin Noelia caendo cruzaba o balón para facer o catro a dous e acercar as da Costa a primeira vitoria como locais.

O Stilo decidiu entón sacar a porteira-xogadora pero o Fisober  adaptouse ben a situación e conseguiu por fin rachar o maleficio como local nesta tempada, podendo finalmente  celebrar unha vitoria cos seus siareiros.